5x leer in je interieur waar je het niet verwacht

Leer is een mooi natuurproduct, verkrijgbaar in vele kleuren en texturen. Hieronder 5 manieren hoe je leer kunt toepassen die je vast niet had verwacht. Van sommige toepassing is zelfs bijna niet te geloven dat het echt mogelijk is. Wil jij leer in jouw interieur toepassen, maar ben je op zoek naar een originele manier? Lees dan zeker even verder.

 

Leren jaloezieën

Ja ze bestaan echt, leren jaloezieën. Leren jaloezieën geven een luxe uitstraling en zijn vooral heel erg mooi. De jaloezieën zijn ontworpen door Patrizia Gucci, de dochter van de wel bekende kledingontwerper Gucci. Er zijn verschillende leersoorten verkrijgbaar, zoals emoe en krokodil. Op zoek naar originele raambekleding?

Lederen Jaloezieën

 

 

Leren tegels

De leervariant die het meeste verbazing opwekt zijn toch wel de leren tegels voor in de badkamer.

Lapélle is een Italiaans merk dat leren tegels heeft ontwikkeld voor in de badkamer. Leer op de muur zie je al steeds meer, maar in de badkamer? Dat roept toch wel wat vragen op. Is het wel waterdicht? Is het hygiënisch?

Het leer is behandeld en daardoor waterdicht en vlekbestendig. Het leer is bestand tegen een vochtige omgeving. En ja eigenlijk ook wel logisch… want je leren schoenen lekken ook niet gelijk door bij een regenbui.

Het leuke van de tegels is dat ze flexibel zijn. Dus heel goed toepasbaar op wanden die een bijzondere vorm hebben, zoals een ronde wand. De tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en texturen, waardoor je ze ook mooi met elkaar kunt mixen en combineren. De tegels zijn makkelijk te vervangen. Dus ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Vervang een aantal tegels en je hebt weer een totaal nieuwe look.

Uiteraard zijn deze tegels niet alleen toepasbaar in de badkamer, maar binnen de gehele woning.

 

 

Leren vazen en potten

Wil je leer in jouw interieur, maar heb je niet het budget om groots uit te pakken? Dan is het leuk om leer toe te voegen in de vorm van woonaccessoires. Leren vazen zijn hier een voorbeeld van. “Bij Lien” verkoopt mooie leren bloempotten in verschillende kleuren en maten. naast deze bloempotten zijn er ook allerlei andere leuke leren producten te koop, zoals ook handgrepen.

Leren bloempotten

 

 

Leren lampen

Leren lampen zijn inmiddels misschien al iets meer voorkomend. Maar toch de moeite waard om te vermelden. Jacco Maris is een Nederlandse ontwerper die leer toepast in zijn ontwerpen voor lampen. Persoonlijke favoriet is de Mrs. Q.

 

Mrs. Q, Jacco Maris

 

Maar ook de hanglamp Lloyd van Puik Art blijft erg leuk (foto links onder). Een opvallende andere lamp van leer is een lamp die gemaakt is uit strookjes leer. Op het eerste gezicht denk je niet gelijk dat het leer is, maar dat is het zeker wel. Deze lamp is van Only Natural (foto rechts onder).

 

 

 

Leren vloeren en trappen

Tot slot bestaat er niet alleen leer om mee te lopen (je schoenen), maar ook leer om op te lopen. De leren trapbekleding wint inmiddels al wat aan bekendheid, maar zo bestaat er ook leren vloerbekleding. Het leer kan verlijmd worden met de vloer of kan via een metalen plaat en magnetische rug van het leer worden toegepast. Voordeel hierbij is dat je delen van het leer kunt vervangen. Het is een heerlijk warme en natuurlijke vloerbekleding. Tegenwoordig verkrijgbaar in veel vloerenwinkels. Zoals te zien op de afbeelding hieronder kun je de vloer door laten lopen de wand op. Zo kun je creatieve dingen doen met deze leervariant. Vloer en wand op de afbeelding hieronder zijns van Alphenberg.

 

 

 

Leer combineren in jouw interieur

Onderstaand kun je twee moodboards bekijken waarin in leer op twee verschillende manieren in een interieur wordt toegepast.

 

In bovenstaand moodboard wordt leer gebruikt als contrastkleur. Samen met de houten interieuraccessoires en de vloer geeft het leer wat meer spanning aan het geheel. Daarbij past het mooi bij de natuurlijke materialen die verder zijn toegepast.

 

In het moodboard van deze badkamer wordt leer gecombineerd met zwart, blauw, hout en blauwstaal. Hierdoor ontstaat een hele andere sfeer. Deze sfeer is heel warm, luxe en geeft een welness gevoel. Het leer en het hout zorgen ook op dit moodboard weer voor het contrast. Het blauwstaal combineert ook heel mooi met het leer. De kleuren geven een mooi contrast en daarbij ook het harde van het staal tegen het zachte van het leer. Wil jij meer weten over blauwstaal in het interieur? Hou dan de blog goed in de gaten.

 

Wil je meer weten over bovenstaande moodboards of wil je een moodboard laten maken voor jouw eigen interieur?

Neem vrijblijvend contact op met Iye Design voor de mogelijkheden.

Of bekijk hier de mogelijkheden

4 thoughts on “5x leer in je interieur waar je het niet verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies grootte lettertype
Contrast aanpassen