Een theatervoorstelling in een interieurblog… Vreemde combinatie? Ontdek het zelf….

In deze blog ga ik jullie meer vertellen over een theatervoorstelling waar ik geweest ben; Wie bang is krijgt ook klappen, van Marc de Hond. Je vraagt je vast af, waarom een blog over een theatervoorstelling op een interieurwebsite? Ik zal het uitleggen. Binnenkort kun je op Iye Design ook shoppen voor mooie aangepaste interieurs. Ik was erg benieuwd hoe Marc de Hond aanpassingen in zijn woning heeft toegepast. Toen ik na wat research ontdekte dat hij voorstellingen geeft, dacht ik laat ik daar eerst eens een kijkje gaan nemen. Nooit verwacht dat ik tot een schokkende ontdekking zou komen, dus lees vooral verder, want deze voorstelling is voor iedereen in deze moderne tijd heel toepasselijk. Oh, en vergeet niet de trailer te bekijken onderaan de blog.

 

Afgelopen zondag ben ik met veel enthousiasme naar de voorstelling van de Marc de Hond gegaan in Alphen aan den Rijn: Wie bang is krijgt ook klappen. Ik dacht ik ga een fantastische vlog voor jullie maken. Voor degenen die nooit van een vlog gehoord hebben: precies wat je nu aan het lezen bent, maar dan de gefilmde versie.

 

Kwam ik toch mooi even van een koude kermis thuis… En waarom?

 

Ik zal eerst eens vertellen waarom ik naar de voorstelling van Marc de Hond ben gegaan. Ik heb al heel wat jaren geleden zijn boek Kracht gelezen. En deze is direct in mijn lijstje favoriete boeken beland. Marc vertelt in het boek over hoe hij in een rolstoel terecht is gekomen na een operatie aan een tumor in zijn ruggenmerg. In het boek beschrijft hij het proces dat hij doormaakt. Dat doet hij op een goudeerlijke manier, waardoor je echt een kijkje krijgt in zijn leven. Ik heb gelachen en gehuild tijdens het lezen. En dat is precies wat mij is bijgebleven van Marc. Een positieve instelling, maar ook hier en daar een serieuze noot die de realiteit goed weergeeft. Toen ik hoorde dat Marc nu ook voorstellingen doet, was ik erg benieuwd… En zo belande ik afgelopen zondag in het Castellum in Alphen aan den Rijn.

 

Alles verliep als een zonnetje. Leuk intro filmpje gemaakt. Toen door naar de voorstelling, want ja daar kwam ik natuurlijk voor. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Een voorstelling over angst? Hoe kun je daar 2 uur mee vullen?

 

Het begon gelijk goed, Marc had namelijk ook een heel leuk intro filmpje. Oké ik moet bekennen, een tikkeltje leuker dan die van mij…. Maar dat houden we even tussen ons. En toen begon het. Ik heb me geen seconde verveeld, geen moment gehoopt dat het einde al in zicht was. Het was gewoon heel erg boeiend. Veel gelachen en stiekem ook wel een klein traantje gelaten. Hij heeft het weer voor elkaar gekregen! Ik kon eigenlijk alleen maar denken, iedereen moet weten hoe fantastisch dit is. Dat kwam eigenlijk ook een beetje door het volgende;

 

Marc vertelde in zijn voorstelling over “moderne angsten”. Een voorbeeld hiervan is FOMO-fobie. Ik geef je even een momentje om te bedenken wat dit is…… Nee, geen idee? FOMO-fobie staat voor Fear Of Missing Out. Een voorbeeldje. Ik ga naar de voorstelling van Marc de Hond, ik heb jou ook uitgenodigd, maar je hebt eigenlijk weinig zin. Je wilt een lekker lui zondaagje thuis doorbrengen…. Maar ergens kriebelt dat gevoel van, wat als het nou heel interessant is? Dan zit ik hier thuis niks te doen en hoor ik straks dat het fantastisch was. En dus besluit je toch maar mee te gaan in verband met jouw FOMO-fobie.  Ik kan je geruststellen, een FOMO-fobie is in het geval van deze voorstelling zowiezo niet van toepassing. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets mist, ik kan je namelijk verzekeren dat je iets mist. Dus wees gehoorzaam aan jouw FOMO-fobie en zorg dat je als de wiedeweerga naar de voorstelling toegaat. Probleem opgelost.

 

Maargoed, nadat ik thuis gekomen was en een beetje aan het nadenken was over die “moderne angsten”, kwam ik dus tot een schokkende ontdekking. Ik heb ontdekt dat ik lijdt aan een VIP-fobie. Ik kan je nog een momentje geven om te bedenken wat dit betekent, maar deze aandoening is zo zeldzaam, dat ik het maar gelijk zal uitleggen. Een VIP-fobie is een angst voor Vlogging In Public. Je snapt zelf ook, als je vlogger bent en je durft niet te vloggen in het openbaar, is dit wel een klein probleempje. Waar ben ik dan eigenlijk bang voor? Om precies te zijn voor drie dingen:

  1. Ik ben bang om in grote gezelschappen mijzelf te filmen
  2. Ik ben bang om VIP’s te filmen in het openbaar, zie: ontmoet je Marc de Hond na zijn voorstelling, film je dit geeneens voor je vlog-volgers!
  3. Tot slot ben ik ook nog bang dat mensen mijn vlogs bekijken. Uhmmm ja, dan gaat er iets wel heel erg mis, aangezien dat het doel is van een vlog. Ik schijn dus heel erg gehecht te zijn aan mijn privacy en wil helemaal niet dat mensen mij de hele tijd kunnen bekijken. Klinkt dat gek?

 

Zoals je begrijpt was ik erg in shock om te ontdekken dat ik een VIP-fobie heb. Ik ben inmiddels in de fase van acceptatie gekomen. En heb dus besloten mijn vlog waarbij ik zelf in beeld ben te beëindigen. Dit deed wel een beetje pijn, omdat ik zo graag wil laten zien wat ik allemaal doe, meemaak en welke fantastische (aangepaste) interieur producten er bestaan. Betekent dit dan het einde van mijn vloggers loopbaan? Een beperking hoeft niet te betekenen dat iets niet meer kan, maar misschien wel op een andere manier. Ik zou zeggen hou mijn blog in de gaten, en volg mijn zoektocht naar een alternatief voor vloggen. Wil jij dit niet missen?

Klik hier om geen enkele blog te missen

Maar nog even terug naar de voorstelling van Marc, want daar is het allemaal mee begonnen. Wie bang is krijgt ook klappen. Ik begreep aan het einde van de voorstelling pas echt wat Marc hiermee bedoelt. En ik heb het zelf ervaren. Als je bang bent voor vloggen, krijg je ook klappen…. van de volgers die door mijn VIP-fobie geen ontmoeting met Marc de Hond te zien krijgen. Ik kan maar één ding hopen, wie weet krijg ik nog een keer een herkansing…

 

En om het nog een beetje goed te maken bij deze de trailer van de voorstelling en de video van de speciale toegift die alleen bij de voorstelling in Alphen aan den Rijn is gegeven. Ik zei toch al dat je gegarandeerd iets mist als je niet gaat, dit ga je zeker weten niet meer meemaken. Dus laat je leiden door jouw FOMO-fobie: bestel snel jouw kaartjes:

Bestel hier uw tickets voor:Wie bang is krijgt ook klappen

 

Trailer Nieuwe Theaterprogramma Marc de Hond: \'Wie Bang Is, Krijgt Ook Klappen\" YouTube play
Marc de Hond - Geef mij je angst - Toegift met Castellum Koor in Alphen aan den Rijn YouTube play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies grootte lettertype
Contrast aanpassen